ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

21/6/2013 - Ωφέλιμες Διακοπές

Γιατί να κάνουμε διακοπές και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστούμε στις διακοπές μας;

Ο σκοπός των διακοπών είναι να ανακτήσουμε δυνάμεις από τη πίεση της δουλειάς και τη συσσωρεμένη κούραση ώστε να επιστρέψουμε με μεγαλύτερη διάθεση στις ασχολίες μας, πιο υγιείς, με λιγότερο άγχος και με περισσότερη ενέργεια.


Δεν χρειάζεται για να πετύχουμε το σκοπό μας, να φύγουμε σε μακρινούς προορισμούς ή να ξοδέψουμε μια περιουσία. Χρειάζεται να αλλάξουμε πλαίσιο και να ξεφύγουμε από τη καθημερινότητα.


Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν κάνουμε τίποτα, δεν σχεδιάζουμε τίποτα, δεν σκεφτόμαστε και απλά απολαμβάνουμε.


Σύμφωνα με μελέτες, το απόλυτο farniente στις διακοπές, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστούμε αλλά αντίθετα, χρειάζεται να είμαστε σωματικά δραστήριοι, να περνάμε ευχάριστες στιγμές με φίλους και να μοιραζόμαστε χρόνο με την οικογένειά μας.


Όσο περισσότερο καταφέρνουμε να αποστασιοποιηθούμε από τη δουλειά μας – κυρίως από τις αρνητικές της πτυχές – τόσο περισσότερο επωφελούμαστε των διακοπών μας. Απενεργοποιώντας λοιπόν το κινητό και μειώνοντας την ηλεκτρονική επικοινωνία, επιστρέφουμε πιο παραγωγικοί στην εργασία μας.


Η θετική επίδραση των διακοπών φαίνεται όταν το άγχος μειώνεται, απομακρυνόμαστε από το κίνδυνο της υπερκόπωσης και μπορούμε ξανά να σκεφτόμαστε θετικά και δημιουργικά. Όταν ανακτούμε τον ύπνο μας και μια καλή φυσική κατάσταση.

 

Χρειάζονται και τα παιδιά μας διακοπές;

 

Στο τέλος μιας γεμάτης με δραστηριότητες σχολικής χρονιάς, χρειάζονται και τα παιδιά μας διακοπές.

Να ξεκουραστούν, να περάσουν τη μέρα τους χωρίς πρόγραμμα, να ακολουθήσουν το δικό τους ρυθμό, να ξαναβρεθούν στο χώρο τους  και να ασχοληθούν με τα παιχνίδια τους.

 

Αυτό που πάνω από όλα χρειάζονται, όπως ισχυρίζονται όλοι οι ειδικοί, είναι ήρεμες στιγμές και χρόνο με την οικογένεια τους.Αρχείο Ανακοινώσεων
29/5/2017 - Οι συνηθέστεροι λόγοι που οδηγούν τους γονείς να επισκεφτούν το Κέντρο Ψυχολογικών-Παιδαγωγικών & Συμβουλευτικών Υπηρεσιών forogloucenter
8/5/2017 - Συμμετοχή στην Θεματική Εβδομάδα του 7ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης
7/10/2013 - ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
21/6/2013 - Ωφέλιμες Διακοπές
18/6/2013 - Παιδικό Aγχος
12/5/2013 - Θετική Προσέγγιση της Μάθησης
8/1/2013 - ΕΦΗΒΕΙΑ